Hobbel de hobbel
Door: michellelagemann
Blijf op de hoogte en volg Michelle
30 Januari 2012 | Australië, Noosaville
Super leuk om zoveel reacties te krijgen! Dank jullie wel :)
Tijd vliegt zeg! Hervey bay was op woensdag maar een regenachtig stil dorpje, maar donderdag was het zonnig en druk want het was Australia Day! Er werd vanalles georganiseerd, zoals een zwemrace in de zee en er stonden allerlei tentjes met eten/ drinken en van lokale dierenasiel (ahhhh moest me natuurlijk inhouden om niet gelijk alles mee te nemen...ik heb mama beloofd geen beesten mee naar huis te nemen. Dus ook helaas voor iedereen met een koala wens ;) ) daar hebben we dus lekker de middag doorgebracht tot we een briefing kregen van de safari trip. Vrijdagochtend vroeg op pad en ik mocht gelijk als eerste achter het stuur kruipen van die (bijna) vrachtwagen! Met de boot gingen we naar Fraser Island, beroemd als grootste zand eiland ter wereld met allerlei zoetwatermeren die er in zijn ontstaan. Het begon alleen niet goed want het regende, nee sorry het GOOT.. We dachten dat het wel een tropisch buitje zou zijn maar dit buitje heeft het van s ochtends vroeg tot s nachts volgehouden.. Dit gooide enigzins de plannen in de war. We begonnen met een stukje rijden over de zandwegen door het bos naar Central Station, geen station maar een verlaten hut in het midden van het eiland. Het was heel even droog dus we begonnen aan een wandeling door het regenwoud.. Jammer begon het na vijf minuten weer te stortregenen en was iedereen na een paar kilometer doorweekt. Terwijl we op de autos wachtten was het oppassen geblassen en blijven springen want er zaten bloedzuigers op de grond die al iemands voet te pakken hadden ieeeuww Daarna lekker doorweekt weer in de auto en op naar de camping. Niemand werd erg blij van de tenten die er stonden en de matjes die nog van de vorige groep te drogen hingen. Mike en ik vonden een droge zanderige tent aan het einde, joepie.. not. Er waren meer mensen die het niet echt zagen zitten om met al hun natte spullen, zonder douche of toilet mogelijkheden daar te kamperen, dus er werd een mogelijkheid geboden om in een hostel honderd meter verderop te blijven voor degene die dat wilden. We wouden nog wel even aankijken of het zou stoppen met regenen voordat we besloten. We namen een kijkje bij het hostel en zijn daarna weer in de auto gestapt in de richting van een van de meren. Alleen in zwemkleren de auto uitgesprongen, naar het meer gerend, erin gedoken, terug gerend nar de auto en weer proberen om warm te worden. Dat was de middag. Op de terugweg inmiddels vastbesloten om lekker in het hostel te blijven! Eenmaal terug wilden enkele toch gaan kamperen, ze waren na een half uur weer terug want alle tenten stonden onder water dus ze konden er toch niet slapen! Om enig idee te geven hoe erg het was..
Zaterdag begon gelukkig beter (droog). We hebben toen wat verloren tijd ingehaald en zijn alle hotspots van het eiland afgeraced. Een zoetwatermeer, een klein heel helder zoet water beekje, the Maheno shipwreck, indian heads ( heel mooi uitzichtpunt op een grote uitstekende rots) en de champagne pools. Jammer genoeg van veel dingen geen fotos genomen, vrijdag natuurlijk omdat het regende en zaterdag zijn we op veel plaatsen een duik gaan nemen. Zondag zijn we nog naar het beroemde lake mckenzie geweest,een van de grootste meren. Heel mooi! Ze vertellen er alleen niet bij dat er ook veel grote steekvliegen zitten :)
Vandaag zijn we met de bus naar Noosa vertrokken. Weer een stukje zuidelijker, waar hopelijk minder regen is. Echt een super hostel gevonden, mooi schoolen heel gezellig. Blijven hier dus ook langer dan gepland, vier nachtjes. Morgen beginnen we met een lange wandeling in het National Park en ook the australian zoo van Steve Irwin is hier vlakbij dus dat staat voor ergens deze week ook op de agenda!
Dus ook in dit paradijs mindere dagen! Nu zitten we voorlopig weer goed :)
Wel eerste heimwee gehad toen ik hoorde dat mn hondje ziek was en mama daar wel even mee zoet is geweest! Jammer genoeg kan ik alleen jullie denken!
Hoop dat iedereen het weer leuk vindt om te lezen en tot snel!
30 Januari 2012 - 11:52
OLga:
Hoi australiegangers, zeker erg leuk om jullie verhalen te lezen. zo zijn wij er ook een beetje bij! tja en een "beetje"regen zijn jullie niet bang voor natuurlijk, hebben we hier ook.
Zijn de andere ook backpackers? en van welke nationaliteit? nou hoop dat jullie het nu een beetje droog houden.
heel veel plezier. dikke kus xxx -
30 Januari 2012 - 16:35
Suus En Mar:
Hello,
Blijft leuk om wat te lezen! Helemaal met Olga eens:) hoe zit het met jou bulten mies? Hoorde zoiets van mama... Wel overal foto's van maken hè ;)
Liefs ons -
31 Januari 2012 - 08:11
Mama:
Hoi Mich en Mike,
Met de hondjes weer oke hoor, zelf nog even beetje bijslapen! Super foto's al is het een natte boel. Stoere Jeeps. Hier beetje sneeuw vanmorgen en erg koud, brrr. Kussie -
02 Februari 2012 - 17:16
Vul Hier Je Naam In.:
Eind vd week eindelijk beter weer !!!! toch nog recht op een beetje zon. Veel plezier en niet te bruin worden !