Daar ben ik weer! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Michelle Busemeijer genaamd Lagemann - WaarBenJij.nu Daar ben ik weer! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Michelle Busemeijer genaamd Lagemann - WaarBenJij.nu

Daar ben ik weer!

Door: michellelagemann

Blijf op de hoogte en volg Michelle

24 Maart 2012 | Australië, Sydney

Dag allemaal!

Terug van weggeweest! De afgelopen weken vond ik de nood aan een verhaaltje niet zo hoog, aangezien ik in het huis hier een prima internet verbinding heb en op die manier al met de meeste in contact blijf, maar op verzoek toch even een update.
Het kamertje wat ik heb bevalt heel goed, het australische gezin waar ik bij in huis woon is zeker niet alledaags maar nemen mij met heel veel liefde op in de familie. Met de dochter van de familie, Jessica, ook van mijn leeftijd kan ik het super goed vinden en we hebben al wat leuke avondjes samen gehad, uitgaan in de stad of genieten in de chocoladebar waar zij werkt.
Inmiddels zijn er ook al weer vier weken studie voorbij. Ik heb al een goede indruk gekregen van de lessen en hoe het er hier aan toe gaat. De opbouw is wel even wennen, vooral veel eigen inbreng in de lessen en de beoordeling gaat uitsluitend op het geven van presentaties en het schrijven van essays. Erg anders dan een examen aan het eind zoals wij dat kennen, maar wel leuk om te doen. Naast studeren heeft de uni veel activiteiten, het meeste valt onder de categorie feestjes, maar ik heb ook een leuke club gevonden. De outdoors club houdt zich bezig met allerlei buiten activiteiten zoals rotsklimmen en canyoning. Elke donderdagavond gaan we op een rotswand (binnen) proberen om naar boven te komen, wat nog best moeilijk bleek te zijn maar er zit al wel verbetering in!
Deze week zijn papa en tineke gezellig in de stad, we hebben de afgelopen paar dagen al behoorlijk wat van de stad gezien. Nu zijn ze zelf met de auto op pad.
Komende week moet ik aan de eerste presentatie geloven, maar over twee weken hebben we al weer een week vakantie dus de tijd gaat wel snel voorbij. Eigenlijk al druk met plannen maken na thuiskomst! Het afstuderen gaat wel kriebelen en wellicht samenwonen zijn leuke/spannende dingen om naar uit te kijken.
Verder gaat het hier al gewoon zn gangetje! Het leven is hier niet veel anders aan de andere kant van de wereld, op een mooie dag na dat ik even naa het strand kan lopen :) zoals de familie nu ook hee ontdekt kun je hier toch niet echt op het weer vertrouwen, zo is het een prachtige heldere warme dag en de dag erna loop je in de stromende regen met een dikke trui aan..
Wellicht zal het volgende verhaal iets sneller komen! Dan kan ik wat meer detail verhalen geven :)

Laat maar komen met al die reacties!

• 24 Maart 2012 - 11:35

Olga:

Hoi Mies, zeker erg leuk om weer wat van je te horen. zijn ook benieuwd hoe het studeren daar gaat, dus goed om daar iets over te horen. Fijn dat je zo'n tof gezin hebt gevonden om bij te wonen.Alles bij elkaar toch wel een hele ervaring die je daar op doet.
    heb je trouwens een adres voor ons waar je nu zit? heel veel sterkte nog daar met de studie, en geniet er vooral nog even van, want zoals je zelf zegt het gaat zo snel voorbij!! dikke kus Olga en Cees

• 28 Maart 2012 - 09:27

Monique:

Zeker leuk om al jou ervaringen hier weer even te lezen!
    Klinkt allemaal wel erg goed! Mies wat een ervaring, vind het echt stoer van jou!
    En dan van uit de andere kant plannen maken om samen te wonen.....SPANNEND!
    Succes met alles. Liefs Fam. Kieft

• 29 Maart 2012 - 06:28

Suus:

Love you zussie dikke kus

• 07 April 2012 - 17:48

Eduard:

Leuk verslag Mich ! denk dat je na terugkeer van je surfweekend nog wel een paar leuke verhalen zult hebben. Misschien ook wel leuk als we iets meer horen over het leven van de Australiers in het dagelijkse gebeuren. Succes verder met de presentaties !

• 07 April 2012 - 17:48

Eduard: